Hyppää sisältöön

Tulevaisuuden sote-keskus

Kognitiivisen lyhytterapian menetelmäkoulutuksia (huom. muutoksia koulutuspäiviin!)

 Varsinais-Suomen Tulevaisuuden sote-keskus -hanke järjesti syksyllä kognitiivisen lyhytterapian menetelmäkoulutuksia. Kevään 2022 kolme ensimmäistä koulutusta tulivat heti täyteen, ja joulukuussa aukeavat loput koulutukset. Koulutukset on tarkoitettu ensisijaisesti Varsinais-Suomen yläkoulujen ja 2. asteen oppilaitosten opiskeluhuollon ammattilaisille, jotka kohtaavat nuoria, joilla esiintyy mielenterveys- ja päihdeongelmia. Lisäksi koulutukseen osallistuu nuorisopsykiatrian ammattilaisia.

Huom. Aikatauluihin tulee vuoden 2022 osalta muutoksia kouluttajavaihdoksesta johtuen. Olemme yhteydessä koulutuksiin ilmoittautuneisiin sekä jo koulutuksessa aloittaneisiin henkilökohtaisesti.

Koulutuskokonaisuus muodostuu kolmesta menetelmäkoulutuspäivästä ja noin puolen vuoden kuluttua järjestettävästä boosteripäivästä. Lisäksi koulutetut osallistuvat kahdeksan kerran menetelmätyönohjaukseen pienryhmissä. Pienryhmät tapaavat 3–4 viikon välein 90 minuutin ajan.

Etänä toteutettava koulutus perehdyttää kohdennettuihin, aktiivisiin ja helposti omaksuttaviin kognitiivisen lyhytterapian menetelmiin. Menetelmän omaksuminen vaatii omaehtoista perehtymistä ennen koulutusta lähetettäviin sekä koulutuksessa saatavaan materiaaliin.

Koulutuksen kokonaisuudessa
huomioidaan alueelliset tarpeet

Koulutuspaikkoja on 30 / koulutus. Koulutukseen ilmoittautuminen suljetaan, kun koulutuspaikat ovat täynnä. Koulutuksen kokonaisuudessa tullaan huomioimaan alueelliset tarpeet ja koulutuksen järjestäjä voi joutua tekemään tämän huomioimiseksi rajauksia osallistujien osalta, jotta alueellinen tasapuolisuus tulee huomioitua.

Kaikkiin koulutukseen ilmoittautuneiden esimiehiin tullaan olemaan yhteydessä ennen koulutuksen aloittamista ja siksi on tärkeää, että myös esimiehen tiedot on täytetty huolellisesti ilmoittautumislomakkeelle.

Avoimista koulutuspaikoista tiedotetaan tämän sivuston lisäksi VSSHP:n koulutuskalenterissa. Lisäksi Twitterissä @vssote / Kohti Varsinais-Suomen hyvinvointialuetta – kannattaa panna seurantaan! Tietoa koulutuksista tullaan levittämään myös suoraan kuntiin ja oppilaitoksiin.

Mikäli koulutuspaikkoja jää, voidaan niitä tarjota myös muille julkisen tai kolmannen sektorin ammattilaisille, jotka kohtaavat nuoria, joilla esiintyy mielenterveys- ja päihdeongelmia.

Ilmoittautuminen muihin koulutuksiin avautuu joulukuun aikana.

Vuonna 2022 järjestettävät koulutukset

Huom. koulutuspäivät muuttuvat! Ilmoittautuneet saavat tiedon muuttuneista aikatauluista heti, kun uudet ajankohdat varmistuvat. Muutokset päivitetään myös tähän sivustoon.

3. KOULUTUS

Menetelmäkoulutuspäivät: tiedot muuttuneet, ilmoittautuneet saavat uusista päivistä tiedon henkilökohtaisesti.

(Ilmoittaudu tästä!  ) TÄYNNÄ!

4. KOULUTUS

Menetelmäkoulutuspäivät: tiedot muuttuneet, ilmoittautuneet saavat uusista päivistä tiedon henkilökohtaisesti.

(Ilmoittaudu tästä! ) TÄYNNÄ, kysy peruutuspaikkoja!

5. KOULUTUS

Menetelmäkoulutuspäivät: tiedot muuttuneet, ilmoittautuneet saavat uusista päivistä tiedon henkilökohtaisesti.

(Ilmoittaudu tästä! ) TÄYNNÄ, kysy peruutuspaikkoja!

————————

6. KOULUTUS (ilmoittautuminen avautuu viim. joulukuussa, seuraa sivua ja @vssote Twitterissä!)

Menetelmäkoulutuspäivät: Ei vielä tiedossa.

7. KOULUTUS (ilmoittautuminen avautuu joulukuussa)

Menetelmäkoulutuspäivät: Ei vielä tiedossa.

8. KOULUTUS (ilmoittautuminen avautuu joulukuussa)

Menetelmäkoulutuspäivät: Ei vielä tiedossa.


Lisätietoja:

Tiina Louhi
Projektikoordinaattori
Lasten ja nuorten matalan kynnyksen mielenterveys- ja päihdepalveluiden kehittäminen
Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri
Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskusohjelma
Tiina.Louhi@tyks.fi
Puh. 050 562 4324

Asiasanat: lyhytterapia , psykiatria , täydennyskoulutus , koulutus , soteuudistus , tulevaisuuden sote-keskus