Hyppää sisältöön

Tulevaisuuden sote-keskus

Kognitiivisen lyhytterapian menetelmäkoulutuksia syksyllä 2021 ja keväällä 2022!

Varsinais-Suomen Tulevaisuuden sote-keskus -hanke järjestää kognitiivisen lyhytterapian menetelmäkoulutuksia syksyllä 2021 ja keväällä 2022. Koulutukset on tarkoitettu ensisijaisesti Varsinais-Suomessa julkisella sektorilla työskenteleville perustason ammattilaisille, jotka kohtaavat työssään noin 13–18-vuotiaita nuoria, joilla esiintyy mielenterveyden haasteita. Lisäksi koulutukseen osallistuu nuorisopsykiatrian ammattilaisia. Syksyllä 2021 toteutetaan kaksi koulutuskokonaisuutta.

Koulutuskokonaisuus muodostuu kolmesta menetelmäkoulutuspäivästä ja noin puolen vuoden kuluttua järjestettävästä boosteripäivästä. Lisäksi koulutetut osallistuvat kahdeksan kerran menetelmätyönohjaukseen pienryhmissä. Pienryhmät tapaavat 3–4 viikon välein 90 minuutin ajan.

Kouluttajana toimii psykologi ja psykoterapeutti (VET) Juhani Laakso. Etänä toteutettava koulutus perehdyttää kohdennettuihin, aktiivisiin ja helposti omaksuttaviin kognitiivisen lyhytterapian menetelmiin. Tarkempi koulutuskuvaus lähetetään osallistujille ennen koulutuspäivien alkamista. Menetelmän omaksuminen vaatii omaehtoista perehtymistä ennen koulutusta lähetettäviin sekä koulutuksessa saatavaan materiaaliin.

Koulutuksen kokonaisuudessa
huomioidaan alueelliset tarpeet

Koulutuspaikkoja on 30 / koulutus. Koulutukseen ilmoittautuminen suljetaan, kun koulutuspaikat ovat täynnä. Koulutuksen kokonaisuudessa tullaan huomioimaan alueelliset tarpeet ja koulutuksen järjestäjä voi joutua tekemään tämän huomioimiseksi rajauksia osallistujien osalta, jotta alueellinen tasapuolisuus tulee huomioitua.

Ensisijaisesti toivotaan, että koulutusilmoittautumisen tekee esimies. Kaikkiin koulutukseen ilmoittautuneiden esimiehiin tullaan olemaan yhteydessä ennen koulutuksen aloittamista ja siksi on tärkeää, että myös esimiehen tiedot on täytetty huolellisesti ilmoittautumislomakkeelle. Mikäli kerralla ilmoitetaan useampi kuin yksi henkilö, suositellaan käyttämään liitetiedostoa, jonka voi liittää ilmoittautumiseen. Huolehdittehan, että myös tässä tapauksessa kaikki vaadittavat tiedot tulee täytetyksi sekä koulutukseen ilmoitettavasta, että esimiehestä.

Avoimista koulutuspaikoista tiedotetaan tällä sivustolla ja Twitterissä @vssote – kannattaa panna seurantaan! Lisäksi tietoa koulutuksista tullaan levittämään suoraan kuntiin ja oppilaitoksiin.

Koulutukset jatkuvat keväällä 2022. Ilmoittautumiset näihin koulutuksiin avataan syyskuun aikana.

1. KOULUTUS

Menetelmäkoulutuspäivät: 5.10, 18.10. ja 2.11.

Ilmoittautuminen Webropolissa

 

2. KOULUTUS

Menetelmäkoulutuspäivät: 26.10, 8.11. ja 22.11.

Ilmoittautuminen Webropolissa

 

Vuonna 2022 järjestettävät koulutukset (ilmoittautumislinkit avataan syyskuussa)


3. KOULUTUS

Menetelmäkoulutuspäivät: 17.1, 2.2. ja 16.2.

 

4. KOULUTUS

Menetelmäkoulutuspäivät: 25.1, 7.2. ja 28.2.

 

5. KOULUTUS

Menetelmäkoulutuspäivät: 14.2, 3.3. ja 14.3.

 

6. KOULUTUS

Menetelmäkoulutuspäivät: 4.3, 15.3. ja 1.4.

 

7. KOULUTUS

Menetelmäkoulutuspäivät: 29.3, 12.4. ja 26.4.

 

8. KOULUTUS

Menetelmäkoulutuspäivät: 13.4, 3.5. ja 15.6.


Lisätietoja:

Tiina Louhi
Projektikoordinaattori
Lasten ja nuorten matalan kynnyksen mielenterveys- ja päihdepalveluiden kehittäminen
Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri
Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskusohjelma
[email protected]
Puh. 050 562 4324

Asiasanat: lyhytterapia , psykiatria , täydennyskoulutus , koulutus , soteuudistus , tulevaisuuden sote-keskus