Hyppää sisältöön

Tulevaisuuden sote-keskus

Perhekeskusfoorumi kokoaa alueen perhekeskuskehittäjät yhteiseen webinaariin

Perhekeskusfoorumi kokoaa yhteen Varsinais-Suomen perhekeskusten kehittäjät 11.5. Iltapäivän tavoitteena on päivittää perhekeskuskehittämisen nykytilanne ja keskeisimmät tulevaisuuden linjat sekä tiivistää yhteistä työtä. Foorumi on osa Varsinais-Suomen Tulevaisuuden sote-keskus –ohjelmaa. 

Perhekeskustoimintamallissa lasten, nuorten ja perheiden moninaiset sosiaali- ja terveydenhuollon, sivistystoimen ja kolmannen sektorin peruspalvelut kootaan yhteen toimivaksi kokonaisuudeksi. Jatkossa apua ja tukea olisi tarjolla perheille joustavasti.

Osana Tulevaisuuden sote-keskus –ohjelmaa jatketaan sekä puheeksiottomenetelmien levittämistä että perhekeskuskonseptin jatkokehittämistä. Samalla tuetaan alueellista perhekeskuskehittämistä. Varsinais-Suomessa moninaisen kentän kehitystyötä on tarpeen tiivistää ja yhdenmukaistaa sekä yhdistää muuhun käynnissä olevaan kehittämiseen.

– Varsinais-Suomessa perhekeskuksia on kehitetty monessa kunnassa ja myös monella tapaa, mikä on ilahduttavaa. Parhaillaan olemmekin koostamassa laajaa kehittämissuunnitelmaa perhekeskusten tueksi, toteaa lasten, nuorten ja perheiden vastuuvalmistelija ja LAPE-teemaryhmän puheenjohtaja Mikko Hulkkonen.

Toukokuun foorumissa on tarjolla vastauksia muun muassa siihen, miten perhekeskuskehittäminen nivoutuu Tulevaisuuden sote-keskus-kehittämiseen ja mitä muuta ajankohtaista tapahtuu kansallisella perhekeskusrintamalla.  Mitkä ovat keskeiset uuden kehittämiskauden linjaukset lasten, nuorten ja perheiden palveluissa? Miten puheeksiottomenetelmien levittäminen tapahtuu? Ja mitä tapahtuu seuraavaksi Varsinais-Suomen perhekeskusten kehittämisessä?

– Perhekeskuskentältä on tullut toiveita yhteiselle kehittämiselle ja vuoropuhelun vahvistamiselle, ja juuri siihen tarpeeseen tämä foorumi ja käynnistyvä verkostotyö vastaavat. Uskon, että pääsemme pitkälle yhdistämällä monien kuntien hyvät käytännöt ja uudetkin avaukset yhteen, sanoo projektipäällikkö Pia Suvivuo.

Ilmoittautuminen

Perhekeskusfoorumi järjestetään Teams-tapaamisena 11.5.2021 klo 12-15
(linkki ilmoittautuneille lähetetään päivää ennen tilaisuutta)

Ilmoittaudu tilaisuuteen 7.5. mennessä >>

Ohjelma

12.00-12.05       Tervetuloa

Petri Salo, hankejohtaja, Tulevaisuuden sote-keskushanke.

12.05-12.30       Kansallinen puheenvuoro: Miten perhekeskuskehittäminen nivoutuu Tulevaisuuden sote-keskus-kehittämiseen ja mitä muuta ajankohtaista tapahtuu kansallisella perhekeskusrintamalla?

Hanne Kalmari, johtava asiantuntija, LAPE-muutosohjelman projektipäällikkö, THL.

12.30-12.45       Varsinais-Suomen lapsiperhepalvelujen kehittämisen uusi tuotantokausi on alkanut

Mikko Hulkkonen, hyvinvointijohtaja, Varsinais-Suomen lasten, nuorten ja perheiden palvelujen vastuuvalmistelija ja alueellisen LAPE-teemaryhmän puheenjohtaja.

12.45-13.00       Järjestöjen rooli perhekeskuskehittämisessä

Katja Rippstein, järjestöpäällikkö ja järjestöagentti, Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri ry, Perheet keskiöön -hanke (LSKL)

13.00-13.15       Kahvitauko

13.15-14.30       Varsinais-Suomen perhekeskuskehittämisen tilannekuvia

Uusikaupunki, Kaarina, Lieto, Soteakseli ja Turku. Alueelliset puheenvuorot.

14.30-14.45      Puheeksiottomenetelmien levittäminen

Sami Luoto, päiväkodin johtaja, projektipäällikkö.

14.45-15.15       Varsinais-Suomen perhekeskuskehittämisen jatkoaskeleet

Pia Suvivuo, ehkäisevän terveydenhuollon johtaja, projektipäällikkö.

Lisätiedot:

Pia Suvivuo
projektipäällikkö
[email protected]
p. 044 907 3361

Asiasanat: perhekeskus , seminaari